/12eeefa4-ed7f-4939-9f23-c28fe780d936.jpg

 

Äter man bara fet mat?

Det är en myt som många tror när man säger att man äter kolhydratsfattig kost. Nej absolut inte, man ersätter en del onyttiga kolhydrater mot fett för då blir man mätt på mindre portioner. Man äter också väldigt mycket grönsaker som är nyttigare än andra kolhydrater. 

Du behöver inte så mycket mat för att bli mätt, dessutom håller du dig mätt längre och behöver inte småäta mellan målen och heller inte äta mellanmål. Fett gör att du håller dig mätt väldigt länge. Egentligen behöver du aldrig äta bara för att du ska äta utan ät när du är hungrig och sluta ät när du är mätt.

Var inte rädd för fettet, för ingen orkar äta för mycket fett för då mår man illa. Däremot går det lätt att överäta på kolhydrater, så vilket tror du är bäst?

Kroppen bränner fett lättare än kolhydrater, för den känner att den får i sig bränsle och vågar förbränna det. Kolhydrater blir till socker och sen fett, men det fettet biter sig fast på kroppen och vill inte släppa i första taget. Så riktigt bra fett kan du äta dig mätt på utan att det är någon fara. Du orkar inte så mycket som sagt.😉