Lite om kolhydrater

Om vi behöver kolhydrater eller inte är ett omskrivet ämne. Lite behöver vi kanske, men inte i de mängder man tidigare trott. Att kolhydrater omvandlas till socker i kroppen och sen vidare till fett är det däremot många som inte vet. Och inte till något bra fett utan det farliga fettet som framför allt sätter sig runt magen.

Den farligaste kolhydraten är socker, men även pasta, ris, mjöl och potatis är riktiga bovar när det gäller att bli rundare om magen. 

Själv har jag undvikit dessa livsmedel sånär som en liten potatis eller en skiva bröd någon gång. Ojojoj vad det gjort gott för både vikt och midjemått. Trodde aldrig att det skulle ha en så stor betydelse.

Istället för dessa livsmedel ersätter jag dem med andra livsmedel som kål, blomkål,  broccoli, sparris, avokado, sallader, bönor, zucchini och mycket annat gott, som är kolhydrater som inte påverkar din kropp lika negativt på sikt. Skulle kunna rabbla i det oändliga, men det tar jag i recepten istället allt eftersom.

Bra kolhydrater.

🌶🍅🥗🌰🍋🥑🧀🥜🥒🍆🍒

Kolhydrater kan göra kroppen sur. De försurar kroppen och ger i sin tur inflammationer. Minskar du på kolhydratintaget blir även inflammationer bättre i kroppen. Och du kan t.o.m motverka inflammationer genom att äta rätt kost.