/0e10d09a-ee91-4b3c-8c40-50d9f5ec8efb.jpg

Är det en vinst eller förlust att byta sin livsstil? Det kan bara du själv svara på, en del tycker de missar så mycket när de inte får "UNNA" sig massa sötsaker mm. Men visst "FÅR" du det om du vill. Det är bara du själv som kan bestämma över dig och ditt liv.

En livsstil får inte ses som en förlust för då lyckas du aldrig ta dig framåt. Den ska var naturlig och inte kännas påtvingad.

Fråga dig själv hur du vill att ditt liv ska se ut i framtiden? Vad du har för mål och värderingar?

Allt går inte på räls utan man måste själv vara delaktig i sitt liv. Ingen annan gör jobbet åt dig.

Sätt hellre delmål än pressa dig. Låt din kropp bestämma takten. Du kommer snart att märka att när hälsan känns bättre så vill du bara fortsätta. Bli glad över varje framsteg du gör litet som stort. Allt är värdefullt som går framåt. Vi som är lite äldre kan ju inte bli som 20 år i kroppen igen,men vi kan bli piggare och må bättre. Det är en stor vinst som är värdefull. Sen får det vara lite sladdrigt i skinnet.😉 Kroppen är finurlig och anpassar sig trots allt mer än man tror. Det tar bara lite olika lång tid för oss eftersom alla individer är olika.

 

Du kan tycka att du förlorar att inte få äta som förr. Men måste du det så gör det, men då kommer du bara dit och sen är det stopp.

För mig har vinsterna varit bra många fler än förlusterna. Och jag ser inte någon förlust med att äta sådant jag mår bra av, istället för sådant som kroppen blir sjuk av. Det är bara vinster med det. En vinst som inte går att mäta i något annat. För vad är viktigare än hälsan?

Jag kommer aldrig predika för någon att byta livsstil även om jag ser människor som verkligen borde ta ett rejält tag i sitt liv. Men det är upp till var och en. Det måste sitta i hjärnan och viljan.

Men vill någon ha mina råd och tips (allt från egen erfarenhet) så hjälper jag gärna till.

För en sak är jag säker på att blir det inte någon vändning i världen på kosten kommer många av våra barn och unga inte uppnå den höga ålder som många av det äldre gör idag. Då äter många av våra nutida äldre inte skräpmat och annat i den utsträckningen som förmodligen vår unga kommer att göra när de blir äldre.