Att banta är inte en livsstil

Att banta är ingen livsstil, det är två helt skilda ting. Om du bantar svälter du dig oftast genom att äta mindre och vara rädd för kalorier. Detta leder oftast till att du orkar ett tag och sen faller du tillbaka i ditt gamla mönster, går upp det du gått ner och oftast ännu lite till.

När man äter sig mätt på rätt kost går man ner i vikt, slipper vara hungrig. Man får ett annat ätmönster och får lättare att behålla sin vikt. Man måste ändra sin livsstil till något som är bestående, det gör man lättare utan en massa dieter hit och dit som någon bara tjänar en massa pengar på. Skippa alla sliskiga pulverdieter och proteindrinkar som innehåller massa socker och tillsatser. Satsa på vanlig mat som du kan köpa i en vanlig livsmedelsbutik. Det blir både billigare och mycket hälsosammare men framför allt varaktigt. 

En livsstil ska vara bestående och inte som bantning hets att gå ner och ett stressande med vägande hit och dit både när det gäller mat och dig själv. Strunta i vågen och mät med måttband istället, du kommer se skillnad. Väg dig bara någon gång ibland. Att stressa fram en viktnedgång är ingen bra idé, stress ökar nämligen chanserna att misslyckas. En stressad kropp höjer blodsockret och minskar därmed viktnedgången. Låt det ta tid...du gick inte upp alla kg på en dag....och kan heller inte gå ner dem på en dag. Om det får gå långsamt är chansen större att du kan hålla din nya vikt.

Låt livsstilen bli en del av ditt nya liv, något som bara är av sig självt. Inte något som känns pressat och konstgjort. Ät utan att mäta och räkna...men ät rätt. Då kommer du få ut många hälsovinster av livet som du aldrig vill förstöra genom att äta skräp igen. 😉