/22e21b6b-33cf-41ee-b3cb-4e488de91a92.jpg
Träning är bra på många sätt. Men just för viktnedgång har jag märkt att kosten varit den viktigaste byggstenen. Träningen förstärker effekten och skyddar mot många andra hälsoproblem.

Gör träningen till något som blir svårt att vara utan. Låt det bli ett behov som du känner att du måste ha för att må bra. Det behöver inte vara hårda gympass eller löpning. Det går utmärkt med promenader. Gärna i fin natur som förstärker upplevelsen och gör den både nyttig och lustfylld.

Ett tips är att skaffa en stegräknare, själv går jag aldrig ut utan min. Då har jag koll på hur mycket jag gått. Och jag vill ha mitt mål vid minst 5 km, sen blir det längre ibland och kortare ibland av olika skäl. 

Räkna inte kaloriförbrukningen, det viktiga är att du rör på dig i den takt du klarar och att du är igång en stund så du får igång förbränningen. Sen kan man utmana sig själv och stegvis öka både takt och längd allt eftersom.

Variera träningen är också bra, olika muskler behöver få jobba. Kroppen vänjer sig snabbt vid träning och behöver utmanas för att släppa ifrån sig tex överflödiga kilon om man har det.

När man väl kommit in i den och tagit sig över platån som känns tråkigt blir träningen ett behov och det blir mer en livsstil än ett måste.🏃‍♀️🏃

Träning ska vara givande.

Tycker vi träning är tråkigt så blir det tråkigt. Och då gör vi förmodligen också fel.🤔 Träning ska vara ett behov av att blandas med något som ger oss känslan att vi mår bra av den. Det ska inte bäras emot eller kännas motigt för då ledsnar man rätt fort.Variera den gärna om det går, det är också en fördel för både vikt och kondition. Då jobbar olika muskelgrupper och träningen blir inte så ensidig. Sätt gärna upp delmål för dig själv om det känns lättare. Lyssna också på kroppen, det är väldigt viktigt. Är det tungt en dag så kör lite lugnare då. Det jämnar ut sig en annan dag när du sprudlar av energi och orken är på topp.😉 Träna alltså efter kroppsorken då blir den lättare av. Och motivationen till regelbunden träning kvarstår. 👍