RSS

Pingst är en fin tid!

26 May 2023

Nu står pingsten för dörren, med bröllop, konfimationer och andra tillställningar. Prova något gott och hälsosamt att bjuda på. Bara för att det är nyttigt behöver det inte smaka sämre eller hur?

Dessutom är många av recepten enklare än de vanligare, testa vet jag. Kanske dina gäster vill leva hälsosamt och nyttigt?  Ge dem länken eller tipsa dem om sidan, så får de se själva! 😉.  

KRAM.....

Sommarvärme!

12 May 2023

Nu när det är varmt och skönt, smakar det också gott med kall mat. Kolla in på recepten. Själv sitter jag och kurerar en förkylning som jag dras med. Men det är skönt att kunna sitta ute i värmen. Ikväll får det bli allt bli någon sommarmat som är lättlagat.  

Ha det gott i värmen....KRAM

Våren tar fart!

26 Apr 2023

Trots att det idag är kyligt och riktigt aprilväder. Så har björkar, vitsippor och annat slagit ut. Och naturen tar fart, det är härligt att få mot varmare tider. 🌺🌼

När värmen kommer vill man också kunna äta lite lättare mat. 🥗🥦🥬🥒

Det finns enkla rätter att hitta i recepten för den som önskar. Sommaren ska inte vara för krånglig tycker jag. Då ska man njuta av vädret, och av lättlagad kost.

Ha det gott....Kram 

Glad Påsk!

8 Apr 2023

Nu är påsken här, kan man äta påskmat? Visst kan man det, man hoppar som vanligt över kolhydrater i största möjliga mån.

Själv äter jag sill,lax, ägg, kyckling,grönsaker och sånt jag äter till julbordet som är lika.  

Allt godis som flödar i affärerna nu gör mig mörkrädd. Detta är den helgen på året som det säljs och äts mest godis. Stackars kropparna som ska förbränna detta, och alla kärl. Och blodsockret som stiger till orimliga höjder.

Nej det får allt vara för mig. Bakar just nu en god sockerfri mandeltårta med smörkräm. Den får bli mitt godis. Receptet kommer snart.  

GLAD PÅSK! 🐣🐥🐥🐣

Livsstil!

18 Mar 2023

Jag har slutat att banta för länge sedan. Bantning är tillfälligt, och man faller oftast tillbaka i gamla mönster igen. Det är att ändra livsstil som är A och O. Det gäller att få om den och bevara den.  

Det kan ibland vara svårt, men gör man det till en vana blir det en vana. Själv har jag haft denna livsstil i dryga 7 år nu. Jag tycker inte det är konstigt alls längre, det går på automatik. Så ge inte upp, faller du så upp igen. Rätt som det är sitter det o ryggmärgen och faller sig lika naturligt som mycket annat i livet.  

LYCKA TILL!

Vår!

22 Feb 2023

När våren kommer allt mer, börjar man tänka på vårmat och grillning. Men tänker på härliga promenader med fågelkvitter och ljus. Solen börjar värma och ger oss massor med D- vitamin. Det är härligt att strosa omkring och se och höra vårtecknen ta form allt mer i naturen.  

Vi behöver ljuset för att få nya krafter efter mörkret. Men det gäller att inte ge upp sin livsstil under vintern. Den är lika viktig året om för att må bra. Men du som tappat det under vintern, börja om, ta nya tag. Nästa vinter kanske gåt bättre. 🙂

Lite nya recept!

6 Feb 2023

Håll koll på recepten, det kommer nytt emellanåt. Jag gör maten efter eget huvud, experimenterar fram. Tycker det är roligt att testa, för det mesta blir det bra. Då lägger jag in dem här.

Hoppas du hittar något som smakar, ibland får man testa sig fram. Går att lägga till kryddor och annan smaksättning om man vill.

Lycka till!

Börjar forma sig!

22 Jan 2023

Nu börjar mer och mer hemsidan ta form. Hoppas du känner att du kan få hjälp och stöd om du behöver. Men att bara läsa och följa recept kan du komma långt.

Välkommen hit!

7 Jan 2023

Jag håller på att flytta över min sida hit. Det kan ta lite tid att få allt på plats. Hoppas ni har tålamod tills sidan är klar.