RSS

Stök och bök!

12 Dec 2023

Jag försöker att inte stressa inför julen, göra allt i lagom takt. Men ändå kryper sig stressen på en smula. Undrar varför det alltid blir så? Planerar ju så bra tycker jag själv. 🤔 Men vissa saker går ju inte göra för tidigt, andra går att börja i god tid. Men ändå blir det i slutet som allt verkar vilja bli gjort. 🤣 Jaja, det blir nog jul ändå, eller vad tror du?  

KRAM....... 🎅🎄🧑‍🎄🎄

Julförberedelser!

26 Nov 2023

Nu lackar det mot jul. Tiden går fort och det gäller hinna med allt. Men stressa är inget bra alternativ. Börja i god tid, sen blir det jul ändå. Vissa saker kanske man får skippa om man inte orkar eller hinner. Ingen tackar dig om du sliter ut dig inför julen. Var rädd om dig. 🎄

Ha det gott......KRAM

Hösten är tid för återhämtning!

29 Oct 2023

Hösten kan vara trist, men också en tid för återhämtning efter sommarens alla måsten. Att sätta sig ner med tända ljus, läsa eller se på TV är skönt. Att bara vara är också väldigt avkopplande. En frisk och skön promenad i höstens höga luft är bra för både kropp och själ. Ta vara på dina stunder för avkoppling, de är betydelsefulla. Man upptäcker ofta hur betydelsefulla förrän man hamnar i en situation där man glömt av att ta dem.  

Ha det gott......KRAM

 

Hösttankar!

15 Oct 2023

Vad hösten är vacker, samtidigt som den kan vara jätte tråkig. Men att ta vara på ljuset när det bjuds är härligt. Gå långa promenader i den höga luften är en lisa för själen. Men att koppla av inne med tända ljus är också härligt för att ladda batterierna.

 

KRAM

Höst!

24 Sep 2023

Det känns nästan som det varit höst hela sommaren. Så när det sticker in en varm solig dag emellan får man ta vara på den. Jag älskar att plocka svamp, så det ska jag ut och plocka nu. Har hittat mycket i år, så kanske denna sommar har varit idealisk på den fronten. Man får väl njuta av tända ljus och höstmys istället, allt har sin tid och tur är väl det.

Ha det gott....KRAM

Glöm inte hålla utkik!

28 Aug 2023

Vill du ha bättre koll på när det kommer in nya recept mm.

Prenumerera då gratis på mitt medlemsbrev.

Där uppdaterar jag allt som är nytt. 

Ha det gott..... KRAM

Snart höst!

13 Aug 2023

Denna sommaren går nog till historien. Finns väl knappt någon som haft en riktig semester? Tråkigt att det påmint mer om höst, nu kommer hösten kännas extra lång. Då får man var inne och skapa recept och prova. 🙂

Hoppas du har det bra trots allt. KRAM 

Det mesta regnar bort!

23 Jul 2023

Ja så ser tyvärr denna sommaren ut. Men man får passa på att göra sådant man kanske inte gör annars. Det finns ju saker att hitta på, även om man inte kan bada och sola. Det kommer förhoppningsvis en ny period med lite värme. Vi får hoppas vi inte sett det sista av denna sommaren än. Vi får ha tålamod och hålla ut.

Ha en så bra sommar det bara går.... KRAM 🙂

Underbart!

29 Jun 2023

Äntligen lite behagligare. När värmen mår över 25 grader mår inte jag väl. Jag vill inte svettas av att bara sitta still.

Idag har det varit perfekt, lagom varmt lite molnigt och skönt att sitta ute och lyssna till sommarljuden. Lekande sommarlovslediga barn, fåglar. Grannar som håller på i sina trädgårdar.    

Det är detta jag vill tänka tillbaka på när kylan kryper på.

Ha en trevlig sommar! KRAM....🌺🌼

Man är aldrig nöjd!

12 Jun 2023

 

Nu är det väl varmt. Men det är ju värmen man längtat efter, ändå är man inte helt nöjd.🤔

Varför finns inte lagom? Antingen för varmt eller för kyligt. Men nu ska jag inte gnälla. Sommaren är så välkommen ändå. Man får vara i skuggan och läsa en god bok. 

Ha det gott....KRAM

Pingst är en fin tid!

26 May 2023

Nu står pingsten för dörren, med bröllop, konfimationer och andra tillställningar. Prova något gott och hälsosamt att bjuda på. Bara för att det är nyttigt behöver det inte smaka sämre eller hur?

Dessutom är många av recepten enklare än de vanligare, testa vet jag. Kanske dina gäster vill leva hälsosamt och nyttigt?  Ge dem länken eller tipsa dem om sidan, så får de se själva! 😉.  

KRAM.....

Sommarvärme!

12 May 2023

Nu när det är varmt och skönt, smakar det också gott med kall mat. Kolla in på recepten. Själv sitter jag och kurerar en förkylning som jag dras med. Men det är skönt att kunna sitta ute i värmen. Ikväll får det bli allt bli någon sommarmat som är lättlagat.  

Ha det gott i värmen....KRAM

Våren tar fart!

26 Apr 2023

Trots att det idag är kyligt och riktigt aprilväder. Så har björkar, vitsippor och annat slagit ut. Och naturen tar fart, det är härligt att få mot varmare tider. 🌺🌼

När värmen kommer vill man också kunna äta lite lättare mat. 🥗🥦🥬🥒

Det finns enkla rätter att hitta i recepten för den som önskar. Sommaren ska inte vara för krånglig tycker jag. Då ska man njuta av vädret, och av lättlagad kost.

Ha det gott....Kram 

Glad Påsk!

8 Apr 2023

Nu är påsken här, kan man äta påskmat? Visst kan man det, man hoppar som vanligt över kolhydrater i största möjliga mån.

Själv äter jag sill,lax, ägg, kyckling,grönsaker och sånt jag äter till julbordet som är lika.  

Allt godis som flödar i affärerna nu gör mig mörkrädd. Detta är den helgen på året som det säljs och äts mest godis. Stackars kropparna som ska förbränna detta, och alla kärl. Och blodsockret som stiger till orimliga höjder.

Nej det får allt vara för mig. Bakar just nu en god sockerfri mandeltårta med smörkräm. Den får bli mitt godis. Receptet kommer snart.  

GLAD PÅSK! 🐣🐥🐥🐣

Livsstil!

18 Mar 2023

Jag har slutat att banta för länge sedan. Bantning är tillfälligt, och man faller oftast tillbaka i gamla mönster igen. Det är att ändra livsstil som är A och O. Det gäller att få om den och bevara den.  

Det kan ibland vara svårt, men gör man det till en vana blir det en vana. Själv har jag haft denna livsstil i dryga 7 år nu. Jag tycker inte det är konstigt alls längre, det går på automatik. Så ge inte upp, faller du så upp igen. Rätt som det är sitter det o ryggmärgen och faller sig lika naturligt som mycket annat i livet.  

LYCKA TILL!

← Äldre inlägg