Dolda sockerfällor

Vi är nog alla medvetna om att socker i sig är ett skadligt ämne för våra kroppar. Vi vet att godis, kakor, läsk och sött är sådant som vi borde skippa eller äta med måtta. Men många tänker tyvärr inte på det dolda sockret som finns i nästan allt.

Det är det som gör det så farligt med sockret, det blandas i nästan alla snabbmat och färdiga såser, röror och annat du kanske köper. I ketchup, senap, korv, ja i precis allt tillsätts socker. T.o.m mediciner innehåller sackaros och glukos mm. Det tänker vi heller inte på då vi måste äta dem för att må bra.

Själv åt jag en medicin som orsakade stor viktuppgång och som visade sig innehålla mycket sockerarter som förstörde min hälsa. Det är ju helt sjukt eller hur, att man ska bli sjuk av medicin som egentligen ska gör att man blir friskare? 🤔

Man måste alltså själv hålla koll på allt, för de vill tjäna pengar på oss och bryr sig inte om hur det påverkar vår hälsa och våra kroppar. 😕

Därför är jag så otroligt noga med innehållsförteckningar på det jag köper idag. Ibörjan var det jobbigt att läsa på allt för att ställa tillbaka det på hyllan när jag såg hur mycket socker det fanns dolt i det. 

Nu mera vet jag vilka livsmedel jag vill äta och vilka jag vägrar stoppa i munnen. Är det något nytt läser jag alltid på och bedömer om det är värt att utsätta kroppen för det. Oftast inte kan jag säga. Då lagar jag hellre maten ifrån grunden själv då jag vet exakt vad som är i den.

Det är ju tyvärr inte bara sockret utan en massa andra tillsatser och annat som vi bör undvika för att vår hälsa ska bli så bra det bara går.

Mediciner ber jag alltid att läkare kollar upp innehållet i om det är något nytt. Ingen medicin ska få förstöra min hälsa igen p.g.a dolda sockerarter. De ska ändå bara sväljas och behöver verkligen inte vara söta eller smaka sött. Det är ju helt sjukt. 😡

Ja det är ju just detta som jag menar att folk inte inser vad de äter. 🤔

/8dfbec77-102d-432f-9519-df01f7dda753.jpg